Koreaa sisustamassa: Laura Huusari

Esittelemme tämänpäiväisessä blogipostauksessamme sisustusarkkitehti Laura Huusarin – muu sisustustiimi esitellään Korean blogissa myöhemmin!

Kuva Ulla KorjalaLaura Huusari 2019, kuvannut Ulla Korjala.

 

Laura on 29-vuotias sisustusarkkitehti ja kalustesuunnittelija, jonka intohimona on suunnitella käytännöllisiä ja viihtyisiä tiloja. Oman yrityksensä Design Studio Taimin kautta hän tekee sisustus- ja kalustesuunnittelua, sisustuskonsultointia ja myyntistailauksia. Yritys on perustettu heti Lauran valmistuttua muotoilijaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta Xamkista vuonna 2017.

Design Studio Taimin toimipaikka on Kouvolassa idyllisellä Museokorttelin alueella, mutta toimialue ulottuu koko eteläiseen Suomeen. Taimin asiakkaat ovat sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä, eikä Laura halua sulkea kumpaakaan asiakasryhmää pois tulevaisuudessakaan. Laurasta on hienoa saada tehdä erilaisia projekteja erilaisille asiakkaille. Vuosi sitten aloitetut myyntistailaukset yhteistyössä Kouvolan Huomin kanssa ovat myös tuoneet vaihtelua työpäiviin.

Museokortteli2

Ennen muotoilija-opintojen aloittamista Xamkissa Laura ehti ajelehtia ravintola- ja kaupan alalla tehden töitä pikaruokaravintolassa ja vaateliikkeessä sekä opiskellen myynnin ammattitutkinnon. Työ ei kuitenkaan ruokkinut tarpeeksi Lauran luovuutta ja kun paljasjalkaiselle kouvolalaiselle selvisi, että paikallisessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella sisustusalaa, päätti hän hakea koulutukseen. Luovat alat olivat houkuttaneet Lauraa aiemminkin – hän oli hakenut useille eri linjoille niin Kouvolaan, Tampereelle kuin Helsinkiinkin, tuloksetta. Sisustusala oli aina kiehtonut häntä, ja tällä kertaa hän päätti antaa itselleen “viimeisen” mahdollisuuden. Jos ensimmäisellä hakukerralla ei opiskelupaikka irtoaisi, Laura jatkaisi työtä vaateliikkeessä.

Opiskelupaikka irtosi ja opinnot alkoivat syksyllä 2013. Ala tuntui Laurasta heti omalta, ja opiskeluvuosiin sisältyi paljon upeita ihmisiä, useita oivalluksia omasta osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista sekä huikeat messukokemukset Habitaressa 2016 ja Kölnissä 2017. Opintojen alussa Laura oli varma siitä, että tilat ovat hänen juttunsa, mutta kalustesuunnittelu ei vielä kiinnostanut. Kolmantena opiskeluvuonna tapahtui kuitenkin käänne, kun kalustekurssin opettajaksi tuli muotoilija Saara Renvall. Saara puski opiskelijoihin sellaista innostusta, ettei Laurankaan ajatusmaailma ollut kurssin jälkeen enää entisensä.

Myyntistailauskohde, kuva Misa Kannos(1)Myyntistailauskohde, kuva Misa KannosLauran tekemiä myyntistailauksia, kuvat Misa Kannos.

 

Kuten jo ensimmäisessä kappaleessa mainittiin, Lauran intohimona on suunnitella käytännöllisiä ja viihtyisiä tiloja. Kun asiakasta kuunnellaan, käytetään laadukkaita materiaaleja ja kalusteita, ja huomioidaan tilan käyttötarkoitus, käyttäjät ja toiminnot, on mahdollista suunnitella tiloja, joissa viihdytään pitkään. Aikaa kestävien tilojen suunnittelu on Lauran sydämen asia, sillä se on samalla ekologista, kun yritetään välttää ns. kertakäyttökulttuuria. Vanhoja kalusteita kannattaa entisöidä ja uudistaa, jos ne ovat vielä hyvässä kunnossa, sen sijaan, että ostettaisiin heti uusi tuote, kun esimerkiksi vanhan tuolin verhoilu ei enää miellytä. Kun ostetaan laadukkaita kalusteita, myös niiden jälleenmyyntiarvo säilyy hyvänä, jos tuotteesta halutaan luopua.

Lähimetsä2Pelto metsäreitin varrella

Lauralle luonto on tärkeä inspiraation lähde niin työssä kuin vapaalla. Luontopolun vieressä asuvana samoilee hän metsässä usein koiriensa kanssa. Metsässä mieli virkistyy ja hengittäminen on helpompaa, jolloin myös moniin kinkkisiin työasioihin saattaa löytyä ratkaisu metsäretken aikana. Luonnosta löytyy myös usein inspiraatiota ja upeita värimaailmoja sisustuksiin. Luonnon lisäksi matkustelu ja hyvä ruoka ovat Lauralle tärkeitä. Matkoilla hän usein hakeutuu kauniisiin paikkoihin ja etsii mielenkiintoisia sisustuksia. Vaikka siis yrittäjä lomailee yleensä vain silloin, kun on Suomen rajojen ulkopuolella, tulee matkoilta haettua inspiraatiota työhön. Myös puhdas ja maukas ruoka saa Lauran onnelliseksi ja viikonloppuisin kotikeittiössä kokeillaan uusia reseptejä. Lauran bravuuri on pasta niistä aineksista, mitä jääkaapista sattuu löytymään.

Lissabon

Asuntomessuprojektiin Laura hakeutui yhdessä Ennin kanssa, sillä melko tuoreena ammattilaisena tämän suuruinen messuprojekti tuntui liian rohkealta. Yhteistyö Ennin kanssa on sujunut mallikkaasti, ja Laurasta on ollut hienoa huomata, että kaikilla messuprojektin kumppaneilla on sama päämäärä: saada mahdollisimman hyvin näkyvyyttä omalle liiketoiminnalle. Suurin syy Laurallakin messuprojektiin lähtemisessä on ollut näkyvyyden saaminen nuorelle yritykselle ja yrittäjälle.

Tulevaisuudessa Laura haluaa sisustussuunnittelun ja myyntistailausten lisäksi keskittyä entistä enemmän kalustesuunnitteluun. Alkusysäys tälle tavoitteelle voidaan saada jo asuntomessuilla, joten pysykää kuulolla!

 

 

Kuvat Laura Huusarin kotialbumista, jollei toisin ole mainittu.