Sormet Saveen – Sara Savijoki Ceramics

Sara Savijoki on helsinkiläinen graafinen suunnittelija ja keraamikko. Sen lisäksi että Sara tekee keramiikkaa itse, järjestää hän myös suosittuja keramiikkakursseja Helsingissä.

 

Talo Koreassa käytettiin Sara Savijoen keramiikkaa keittiön pöydän kattauksessa sekä aamiaiskaapin somistuksessa. Lisäksi Saran mallistoon kuuluvia pieniä maljakoita oli ripoteltu talon muihin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin. Erityistä ihastusta herättivät myös Saran upeat käyntikortit, jotka ilmensivät hänen brändiään täydellisesti.

Graafista suunnittelua työkseen tekevä Sara päätyi keraamikoksi puolivahingossa muutama vuosi sitten, työväenopiston savikurssilla alkaneen keramiikkainnostuksen myötä. Sara koki saven työstämisen olevan rentouttavaa tekemistä työpäivien jälkeen, ja koki käsillä tekemisen tuovan hänelle suurta iloa. Hän innostui keramiikasta siinä määrin, että päättikin lopulta ostaa oman uunin ja dreijan vanhempiensa autotalliin, jossa ehti pitää keramiikkapajaansa vuoden verran.

Noin vuosi sitten Sara löysi Aleksanterinteatterilta Bulevardilta viihtyisän työhuoneen, ja alkoi sittemmin vetämään tiloissa myös keramiikkakursseja yhdessä ystävänsä kanssa. Kurssit on suunniteltu taideterapeuttisiksi kokemuksiksi, jotka auttavat puhdistamaan mieltä stressistä, ja löytämään käsillä tekemisestä vastapainoa kiireiseen arkeen. Samasta syystä Sara innostui keramiikasta alun alkaen itsekin.

Kursseilla on käynyt sekä nuoria että iäkkäämpiä ihmisiä, sekä naisia että miehiä. Suurin osa kursseille tulijoista ei ole tehnyt savitöitä koskaan aiemmin. Keramiikka kiinnostaa erityisesti nuorien, kiireisten helsinkiläisnaisten keskuudessa – savityöt tuovat hektisen elämän keskellä mahdollisuuden pieneen nollaukseen. Uusia kursseja on tulossa tarjolle vielä ennen joulua. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua kursseille osoitteessa sarasavijokiceramics.fi! Tiloissa on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuuksia 6-8 henkilön ryhmille, esimerkiksi työpaikan virkistystarkoituksiin.

Tällä hetkellä Saran omatekemää keramiikkaa myydään Mikonkadun TRE:ssa. Kaikki astiat ovat Aleksanterinteatterilla käsintehtyjä, ja astianpesukoneen kestäviä.

Advertisement