Lattiamateriaalin valinta lapsiperheeseen

Yksi jokaisen talon ja asunnon tärkeimpiä valintoja on lattia. Se on pinta, johon kohdistuu eniten rasitusta normaalissa asuinkäytössä. Lattia pyritään valitsemaan niin, että se kestää pitkään, eikä se rajoita sisustusta liikaa muiden pintojen tai kalusteiden vaihtuessa. Kestävyys ja ajattomuus ovat avainsanat lattian valitsemisessa. Sopivaa lattiamateriaalia mietittäessä tulee monen muun asian ohella ottaa huomioon asunnon asukkaat, sillä materiaalit kestävät eri tavoin mm. kolhuja, koiran kynsiä ja kosteutta.

some-asuntomessut-39

Talo Koreassa pintamateriaalien suunnittelusta ja toimituksesta vastaa Kouvolan Värisilmä – Väriuitto Oy, jonka sisustusneuvoja Minna Hietala ja myymäläpäällikkö Tuire Backman ovat yhdessä asiakkaan kanssa valinneet talon lattiamateriaaliksi vinyylikorkin Gerflorin TopSilence-mallistosta. Tässä tuotteessa rakenteen tekstiilikuitukerros estää lattiasta kuuluvan kopinan syntymisen, joten se on hyvin “hiljainen” lattiamateriaali. Moni varmasti tietää millainen meteli voi kuulua esimerkiksi laminaatilla kävellessä ihan vain sukat jalassakin.

TopSilence-vinyylikorkin etuihin lukeutuu myös Kouvolan asuntomessujen teeman, bioneerin, mukaileminen. Lattian eristys on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista ja korkki on aito luonnontuote, mikä tukee ekologista ajattelua teeman takana. Myös vinyylikorkin kestävyys ja tekemämme ajaton kuosivalinta tukevat tätä teemaa.

 

some-asuntomessut-43

Yleisesti vinyylikorkkilattiat rakentuvat pinnan kestävästä vinyylikerroksesta, printatusta kuosista ja korkkipohjasta. Toisin sanoen kulutuspinta on erittäin kestävää muovia ja alla on luonnonmateriaali korkki. Vinyylikorkkilankuissa on lukkoponttiasennus eikä lattia sovellu kosteisiin tiloihin. Korkki on pääasiassa korkkitammen kuoren solukoista muodostunutta korkkisolukkokerrosta, joka kuoritaan puun rungosta kaatamatta puuta. Puun kuori uusiutuu, jolloin korkkitammi voidaan kuoria uudelleen ja uudelleen. Suurin osa maailman korkista tulee Portugalista. Voit lukea lisätietoa korkista mm. täältä.

TopSilence-vinyylikorkin rakenteessa on huomioitavaa alimmaisena oleva erillinen kerros, joka eristää askelääntä 16 dB verran. Tässä tuotteessa pinnan struktuuri on todella luonnollisen näköinen mattapinnan ja realistisen kuvioinnin ansiosta. Voit tarkastella lattian rakennetta ja kuosivaihtoehtoja tarkemmin täältä.

some-asuntomessut-41

Väriuiton Minna Hietala ja Tuire Backman valitsivat Koreaan vinyylikorkin sen kestävyyden, mukavuuden ja designin takia. Tuotteen runko on siis todella kestävä ja Gerflor on myöntänyt lattialle 15 vuoden takuun kotikäytössä. Korkkipohja tekee lattiasta lämpimän ja mukavan tuntuisen, eikä lapsiperheessä ole ollenkaan huono asia, että lattia on hiljainen: se kestää hyvin vaikkapa lelujen viskoutumisen sekä perheen lemmikkikoiran kynnet. Lattia tullaan asentamaan Koreassa kaikkiin kuiviin tiloihin, myös eteiseen ja keittiöön, sillä se kestää hyvin lievää kosteutta. Kun edellä mainittuihin tiloihin ei tarvitse asentaa eri lattiamateriaalia, esim. laattaa, saadaan tiloista yhtenäiset ja ajattomat. Tuotteen ulkonäössä Minnaa ja Tuirea miellytti erityisesti sen mattaisuus ja luonnollisuus.

Kohteen pintamateriaaleista vastaava Värisilmä Väriuitto Oy mainitaan Korean blogissa varmasti myös myöhemmin keväällä, kun esittelemme muita pintamateriaaleja, joita Talo Koreaan on valittu.

 

 

KUVAT GERFLOR.